Følg oss på facebook!
Lær kroppen å forbrenne fett

Dette er effektiv fettforbrenning!


I følge professor Helgerud er det effektiv kondisjonstrening som er nøkkelen til et høyere oksygenopptak – og det krever at du blir litt andpusten.
– For en kontrollert vektreduksjon må du lære kroppen din å forbrenne mer fett ved å øke ditt maksimale oksygenopptak. Den mest effektive måten jeg vet om for å få til dette er intervalltrening, sier Helgerud, og fortsetter:
– En lengre og rolig joggetur ved lav intensitet forbrenner mer fett der og da, men bedrer i liten grad din evne til fettforbrenning.
Helgerud sier ”fire ganger fire” intensiv trening er noe av det mest effektive for å øke evnen til fettforbrenning. I tillegg kan intervalltrening gi deg bedre helse og lavere risiko for livsstilssykdommer.
– Fire ganger fire er trening med høy intensitet i fire minutter, og tre minutters aktiv pause. Dette skal du gjenta fire ganger. I de aktive pausene skal du kunne føre en samtale, og hente deg inn for å kunne gjennomføre neste drag med samme intensitet. Du skal kun bli andpusten, ikke stiv i beina, forklarer han.

Også de som er dårlig trent fra før kan få til å trene intervaller. Professorens forslag er å gå raskt i oppoverbakke i fire minutter, for så å gå rolig ned igjen. Eller:
– Gå en tur i marka. Du kan veksle mellom å gå litt fort i fire minutter og så ta det roligere i tre minutter – og gjenta det fire ganger.
 Målet er å være skikkelig andpusten i til sammen 15 til 20 minutter per økt.

Ikke dropp styrketreningen
Men det holder ikke bare med intervalltrening for å øke utholdenheten din. Du må kombinere det med styrketrening. Økt styrke øker nemlig ikke bare muligheten for å gjennomføre tunge arbeidsoppgaver, men det fører også til at du bruker mindre energi når du går eller løper. Helgerud forklarer at det kan resultere i et økt aktivitetsnivå.
– Styrketrening reduserer derfor risikoen for livsstilsykdommer, samtidig som fysisk aktivitet kan bidra til vekttap og forebygge både fall og benskjørhet.
– Det foreligger en rekke rapporter som viser at styrketrening øker energiomsetningen og virker slankende. Styrketrening er derfor en smart del av en slankestrategi, påpeker Helgerud.

Referanse: Trening.no