Følg oss på facebook!
Passer for alle!

Spinning er effektivt.


10 gode tips!

Slik får du maksimalt utbytte av spinning-timen!
Spinning er ekstremt effektivt hvis du vil øke kondisjon og forbrenning. Spinner du riktig, kan du forbrenne opptil 800 kcal i timen.

Her er ti gode råd som gjør spinningtimen mer effektiv.

1. Juster sykkelen korrekt. Sete og styre må verken være for høyt eller for lavt. Mange sitter feil på sykkelen, og det tar høyst 2–3 minutter å stille sykkelen riktig. Be instruktøren om hjelp, slik at du sitter og står som du skal, og kan tråkke optimalt gjennom hele timen.
**Gevinst:** Reduserer faren for belastningsskader og smerter.
2. Gi jernet i én time! Du kan godt spinne to timer i strekk, men start med en enkelttime. Da kan du gi maksimalt og få pulsen helt opp i stedet for å kjøre med lavere intensitet og moderat tempo den siste timen fordi du begynner å bli sliten.Gevinst: Du kaster ikke bort tiden på en time med lav intensitet.
3. Ikke juks med knappene Du får ikke noe utbytte av å trene med lavere intensitet. Kjenner du at du er sliten, kan du heller hoppe over et intervall fremfor for å senke intensiteten og håpe at instruktøren ikke merker det. **Gevinst:** Sørger for maksimalt utbytte av treningstiden.
4. kjenn din kropp. Pass på å ha nok mat i magen før trening. Spis et måltid 2–3 timer før trening. Bli kjent med ditt eget behov, og finn ut om du går tom den første halvtimen fordi du har trent for hardt, eller om det skjer under siste halvtimen fordi du mangler energi underveis. Gevinst:Du unngår å gå tom og føle deg utilpass.
5.  Kjør i takt til musikken Øv deg på å tråkke i takt med musikken. Når du har lært det, kan du presse deg hardere. Takten i musikken hjelper deg også med å finne riktig gir, slik at du skåner knærne.
**Gevinst:** Du kan kjøre hardere over lengre perioder.
6. følg instruktørens program. Ikke tro at du vet mer enn instruktøren, selv om du kanskje ikke liker vedkommende. Velg en instruktør som klarer å tenne deg. Ofte kan en motiverende instruktør veie opp for et program som ikke er helt optimalt.Gevinst: Du holder belastningen og trener hardt og fokusert hele timen.
7. Drikk rikelig før trening Pass på å drikke 1–2 liter i god tid før trening, og hold igjen under den siste timen. Ha alltid med væske slik at du kan ta noen slurker underveis. Pass også på å drikke rikelig senest tyve minutter etter at timen er over. Du mister nemlig en masse væske i løpet av en spinningtime.
**Gevinst:** En god væskebalanse gir optimal trening.
8. Dropp de dyre skoene. Du blir gjennomvåt av svette når du spinner, og svetten treffer skoene fra både inn- og utsiden. Et par sykkelsko holder gjerne i 1–2 sesonger før de er ødelagt av belastningen og svetten. Derfor er det absolutt ingen grunn til å investere i kostbare karbonfibersko til flere tusen kroner. Kjøp et par helt vanlige sykkelsko.Gevinst: Du sparer penger.
9. Prøv ti ganger Gi deg selv ti ganger til å prøve det ut. Spinning er et perfekt alternativ til for eksempel løping, og du bør gjøre deg selv tjenesten å ikke droppe ut etter et par timer.
**Gevinst:** Dropper du spinning, er du sikker på at du har truffet beslutningen på et kvalifisert grunnlag.
10. Evaluer treningen. Det er en god idé å evaluere spinningen med noen få stikkord om hva som gikk bra og hva som ikke gjorde det – og hvorfor. Startet du for hardt eller for langsomt, manglet du mat eller væske, eller hadde du ikke restituert skikkelig siden siste trening? Hva vil du med treningen? Hvor er du på vei. Har du et mål? Gevinst: Du utvikler deg ytterligere.
Teksten er hentet fra Aktiv Trening