Følg oss på facebook!
Trening

Styrketrening som funker for kvinner 40+!


Styrketrening blir stadig viktigere desto eldre vi blir. Men du trenger ikke å pumpe jern med kjempetunge vekter for å få effekt.

Fordeler med å ha en sterk kropp er mange, og for voksne kvinner er styrketrening svært viktig. Enten vi liker det eller ikke, forsvinner nemlig muskelmassen gradvis dersom vi ikke gjør noe for å motvirke det. 

– Dette skyldes både hormonelle forandringer i kroppen, samt det faktum at mange har stillesittende jobber der musklene ikke blir brukt i særlig grad, sier ”styrketreningsguru” Børge Fagerli.

Jevnlig styrketrening forebygger blant annet ryggplager og beinskjørhet. 

Fagerli har utviklet treningsmetoden Myo-reps, som utnytter fenomenet okklusjon. Okklusjon er det som oppstår når det blir redusert oksygentilførsel til muskelen. Denne effekten kan du få hvis du trener med kontinuerlig spenn på muskelen, altså at du ikke stopper opp mellom hver gang du tar en knebøy eller armheving.

Her er fire øvelser som gir stor effekt med lette vekter. En styrketreningsøkt trenger ikke å vare så lenge – 20-30 minutter er nok. Du får størst effekt dersom du trener styrke minst 3 dager i uken, men alle monner drar.

23. oktober 2015 av Bjørnhild Fjeld #helse #styrketrening.

Les her!

Teksten er hentet fra tara.no