Følg oss på facebook!
Hvordan få mer energi i hverdagen?

Trening - kortsiktig effekt og langsiktig gevinst


  • Trening gir energi. Trener du får du energi og overskudd, og det er merkbart rett etter trening. I tillegg får du en langsiktig helsegevinst. Trening hjelper deg også å opprettholde en god kroppsholdning, hvilket er viktig for velvære og overskudd.
  • Styrketrening (anaerob trening) har mange fordeler. Du blir sterkere og klarer hverdagslige oppgaver som krever fysisk styrke uten problem.
  • Utholdenhetstrening (aerob trening) gir deg kondisjon og en fysikk til å holde det gående hele dagen. Ta deg noen løpeturer eller fjellturer flere ganger i uken, og bli en duracell kanin som kan kjøre på i raskt tempo hele dagen på jobb og fritid.
  • Opp og hopp, eller ned på gulvet og ta ett sett med armhevinger. Hvis du trenger rask energi kan du gjøre en mini-treningsøkt med varighet på f.eks. 30 sekunder eller 2 minutter. Det hjelper. Prøv selv, akkurat nå, du vil føle at du har litt mer energi (gitt at du ikke har lavt blodsukker pga. for lite mat i kropen, da bør du spise først!).
Trening gir overskudd!
Etter en lang dag på jobb eller en dag med mange gjøremål, er det fort gjort å glemme eller bortprioritere treningen. Enten man er student som er oppslukt i forelesninger, eller en tobarnsmor med heltidsjobb, gjør vi kroppen vår en stor tjeneste ved å prioritere regelmessig trening i hverdagen.