Følg oss på facebook!
Myndighetene anbefaler x 2 pr uke

Hvorfor trene styrke?


Regelmessig styrketrening gir deg mer energi, overskudd i hverdagen og høyere forbrenning.

Trenger du tips for å komme i gang? 
Vi anbefaler å benytte deg av gruppetrening på Kraftverket. Da får du god oppfølging av instruktør, du får effektiv og sosial trening.

Vel møtt!
 
Regelmessig fysisk aktivitet forebygger plager og er en viktig kilde for god helse, livskvalitet og overskudd i hverdagen. Aktivitet gir positive gevinster gjennom hele livet, og det er aldri for sent å begynne. Små grep i hverdagen kan ha stor betydning, all aktivitet teller. (kilde HelseNorge)

Som en del av den anbefalte mengden med aktivitet, anbefales voksne å gjøre øvelser som gir økt muskelstyrke til store muskelgrupper minst to dager i uken. Eldre bør gjøre balanse- og styrketrening minst 2–3 ganger per uke for å opprettholde fysisk funksjon og forebygge fall.

Alle voksne og eldre anbefales å være moderat fysisk aktive i minst 150 til 300 minutter i løpet av uken, eller 75 til 150 minutter med høy intensitet. Dette høres mye ut, men all aktivitet teller og du kan fordele minuttene utover alle dagene slik du selv ønsker.

Hvis du i utgangspunktet er lite fysisk aktiv, vil du ha en betydelig helsegevinst ved å være i moderat fysisk aktivitet i gjennomsnitt 20 minutter daglig. Med dette menes at du anstrenger deg litt og må puste litt tyngre. Øker du intensiteten slik at aktiviteten blir anstrengende (puster mye mer enn vanlig), kan det holde med 10 minutter om dagen.

Best helseeffekt får du sannsynligvis ved å kombinere aktivitet med høy intensitet og moderat intensitet hver uke.